Προφίλ

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ως παιδί με δυσλεξία σε μια εποχή που ο όρος ‘μαθησιακή διαφορετικότητα’ δεν υπήρχε καν, στο σχολείο δυσκολεύτηκα πολύ και τελειώνοντάς το προσέγγισα τις σπουδές με γερή δόση αμφιθυμίας. Ωστόσο τα πανεπιστήμια και οι σχολές που ακολούθησαν μου έδωσαν μια καλή μόρφωση κι ένα ευρύ φάσμα γνώσεων οδηγώντας τελικά σε μια σύντομη καριέρα στο τουρισμό. Η συνεργασία και η επαφή με ανθρώπους απ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου κέντρισε το ενδιαφέρον μου ωθώντας με τελικά να αλλάξω κατεύθυνση σπουδάζοντας ψυχολογία. Ήταν όμως και κάτι άλλο που συνέβαλλε σ’ αυτό.
Ως νεαρή ενήλικας βρέθηκα κι εγώ αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της ζωής. Στις προσπάθειές μου να ανταπεξέλθω είχα και την πρώτη μου επαφή με την ψυχοθεραπεία που ήταν μια αποκάλυψη. Ο άνθρωπος απέναντι στον οποίο βρέθηκα με άκουγε πάντα με προσήλωση, κατανοώντας βαθιά και δείχνοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον. Η ασφαλής, υποστηρικτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε, χωρίς κατηγορίες και χωρίς κριτική, συνέβαλε στο να ξεδιαλύνω πράγματα, να κάνω καλύτερες επιλογές, να αναθεωρήσω απόψεις, σκέψεις και συμπεριφορές βρίσκοντας την εσωτερική πυξίδα μου και μ’ αυτήν το δρόμο μου. Αγκάλιασα λοιπόν τις σπουδές μου και ολοκληρώνοντας ένα μεταπτυχιακό ξεκίνησα αρχικά να εργάζομαι διεξάγοντας εκπαιδεύσεις σε εταιρείες και οργανισμούς με θέμα την επικοινωνία και τη συνεργασία. Σύντομα μετά άνοιξα και το ιδιωτικό μου γραφείο.
Εμπειρίες, γνώση, δημιουργία γέμισαν τα χρόνια μέχρι σήμερα΄ γνώσεις από τη δουλειά με τους γενναίους πελάτες μου, δεκάδες εκπαιδεύσεις και μετ’ εκπαιδεύσεις στη ψυχοθεραπεία και τη θεραπεία τραύματος, η μέθοδός μου, το 3Step για αποτελεσματική επικοινωνία στα δύσκολα με τα παιδιά και εφήβους μας, πάμπολες ομιλίες και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, συνεργασίες με σχολεία, οργανισμούς, εκδοτικούς και τέλος πέντε βιβλία και δυο παιδιά. Όλα συνέθεσαν ένα μοναδικό ταξίδι που γεμίζει νόημα και σκοπό στη ζωή μου. Ως γονέας και ως επαγγελματίας γνωρίζω τις προκλήσεις της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης και χαίρομαι να συμβάλλω στις προσπάθειές των μεγάλων να κάνουν ότι καλύτερο για τα παιδιά τους, τις μαθήτριες και τους μαθητές τους. Έχοντας βιώσει κι από μεριάς μου τη διαδικασία προσωπικής εξέλιξης με τιμά ιδιαίτερα να συνοδεύω όσες και όσους με εμπιστεύονται στο δικό τους ατομικό ταξίδι ζωής, ένα ταξίδι αυθεντικότητας, τόλμης, ανακάλυψης και πραγμάτωσης.

Θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά.

Σύντομο βιογραφικό

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις συμβουλευτικές σπουδές. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών και έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση σχέσεων καθώς και σε θέματα σχολικού εκφοβισμού. Είναι  επίσης γνωστή για τα διαδραστικά σεμινάρια και τις ενδυναμωτικές ομιλίες της σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν παιδιά και εφήβους συνεργαζόμενη με πολλά σχολεία.   Έχει εκπονήσει το πρόγραμμα 3Step: Η επικοινωνία στα δύσκολα, μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών, που βοηθά τους ενήλικους να διαπαιδαγωγούν σωστά προστατεύοντας παράλληλα τη σχέση με το παιδί.  Το πρόγραμμα 3Step Aντι-Bullying, εστιάζεται στη διαχείριση του εκφοβισμού και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς στο σχολείο. Η αποτελεσματικότητά της προσέγγισης 3Step Aντι-Bullying ερευνήθηκε από το παν/μιο Κρήτης αποκαλύπτοντας εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο. Η προσέγγιση 3Step, έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια ενώ διδάσκεται επί σειρά ετών σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε προγράμματα σεξουαλικής αγωγής με τη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση, και είναι επιστημονική σύμβουλος της διαδικτυακής πλατφόρμας για το σχολικό εκφοβισμό Live Without Bullying.  Έχει λάβει μέρος στο σχεδιασμό του διαδικτυακού προγράμματος εκπαιδευτικών Combus της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού. Τα βιβλία της εκδίδονται από τις εκδόσεις Πατάκη και το Μεταίχμιο.

Άρθρα

  • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

  • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

  • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Εκδόσεις

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!