Προφίλ

Χριστίνα Ρασιδάκη

Ψυχοθεραπεύτρια,
Σύμβουλος Γονέων & εκπαιδευτικών

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία (BA), με μεταπτυχιακά στις συμβουλευτικές σπουδές (ΜΑ). Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών και έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση σχέσεων καθώς και σε θέματα εκφοβισμού.

Έχει εκπονήσει το πρόγραμμα 3Step: Η επικοινωνία… στα δύσκολα, μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών, που τους βοηθά να επιτύχουν σωστή διαπαιδαγώγηση, προστατεύοντας παράλληλα τη σχέση τους με τα παιδιά και τους μαθητές τους.

Με πολύχρονη εμπειρία στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, είναι επίσης γνωστή για τα διαδραστικά σεμινάρια και τις ενδυναμωτικές ομιλίες της.

Είναι συγγραφέας των μπεστ σέλερ Ξέρω να λέω ΟΧΙ˙ Σχολικός εκφοβισμός – BULLYING: Αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, τρόποι αντιμετώπισης˙ Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω (Εκδόσεις Πατάκη), που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Γιατι να επισκεφθώ ειδικό ψυχικής υγείας;

Η ζωή έχει τις δυσκολίες της. Μπορεί, παρά τις προσπάθειές μας, αρκετοί να βρεθούμε σε αδιέξοδο με τον εαυτό μας, τη ζωή μας, τις σχέσεις μας ή και με όλα αυτά μαζί!
Μερικοί μπορεί να κουραστήκαμε συνεχώς να προσπαθούμε ή ό,τι και να κάνουμε όλο να καταλήγουμε στα ίδια. Ορισμένοι μπορεί να νιώθουμε ότι δεν είμαστε ο εαυτός μας ή ότι συχνά μας κατακλύζουν δυσάρεστα συναισθήματα.
Κάποιοι από εμάς μπορεί ν’ αναρωτιούνται γιατί, εφόσον όλα μοιάζουν μια χαρά, δεν νιώθουν καλά, ενώ άλλοι να δυσκολεύονται να ξεπεράσουν ένα δυσάρεστο γεγονός – ίσως και τραυματικό.
Ενδεχομένως να θέλουμε απλώς κάποιον να μας ακούσει ή να μας βοηθήσει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, κάποιον που να μην είναι ούτε φίλος ούτε συγγενής.
Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αναζητούμε ψυχική υποστήριξη. Όλους τους λόγους η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια σοβαρότητα.
Ευτυχώς, οι εποχές όπου το να αναζητήσεις ψυχική βοήθεια ήταν ένα μεγάλο ταμπού τείνουν να παρέλθουν. Το να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού είναι συχνά ένα μεγάλο βήμα. Κάτι τέτοιο δεν σας κατατάσσει επ’ ουδενί σε κάποια κατηγορία «ανίκανων», «αποτυχημένων» ή «τρελών» ατόμων. Αντιθέτως, με αυτή την κίνηση κάνετε πράξη την ανάγκη που έχουμε όλοι να θέλουμε να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε και να ζήσουμε μια ζωή πιο ξεκάθαρη, πιο ξεκούραστη, πιο ικανοποιητική και με περισσότερο νόημα.
Ως ειδικός ψυχικής υγείας στόχο μου έχω όχι μόνο να σας ακούσω, αλλά να συμβάλω ουσιαστικά στην προσπάθειά σας να προχωρήσετε πιο ξεκάθαρα και άνετα στη ζωή σας και με έναν τρόπο που να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά είσαστε.

Άρθρα

  • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

  • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

  • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Εκδόσεις

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!