Προφίλ

Χριστίνα Ρασιδάκη

Ψυχοθεραπεύτρια,
Σύμβουλος γονέων, Σύμβουλος εκπαιδευτικών

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία (BA), με μεταπτυχιακά στις συμβουλευτικές σπουδές (ΜΑ). Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος ζευγαριών, γονέων και εκπαιδευτικών και έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση σχέσεων καθώς και σε θέματα εκφοβισμού. Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής Βιωματικής Εταιρείας καθώς και της European Association of Counselling.

Έχει εκπονήσει το πρόγραμμα 3Step: Η επικοινωνία στα δύσκολα, μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών, που τους βοηθά να επιτύχουν σωστή διαπαιδαγώγηση, προστατεύοντας παράλληλα τη σχέση τους με τα παιδιά και τους μαθητές τους. Επί σειρά ετών δίδαξε στο  Open University και έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακά προγράμματα e-learning της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού.

Με πολύχρονη εμπειρία στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, είναι επίσης γνωστή για τα διαδραστικά, πολύ πρακτικά σεμινάρια και τις άμεσες και ενδυναμωτικές, ομιλίες της.

Είναι συγγραφέας τριών μπεστ σέλερ:    Ξέρω να λέω ΟΧΙ,   Σχολικός εκφοβισμός – BULLYING: Αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, τρόποι αντιμετώπισης,   Σχολείο και εξετάσεις: Σε πρώτο πλάνο (Εκδόσεις Πατάκη), που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, και του υπό έκδοση 3Step: Αποτελεσματική επικοινωνία στα δύσκολα με τα παιδιά και τους μαθητές μας.  Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Γιατι να επισκεφθώ ειδικό ψυχικής υγείας;

Η ζωή έχει τις δυσκολίες της που καμιά φορά να μας προβληματίσουν και άλλες μας φέρνουν σε αδιέξοδο με τον εαυτό μας, τη ζωή μας, τις σχέσεις μας ή και με όλα αυτά μαζί!  Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που οδηγούν πολλούς από μας να αναζητούμε ψυχική υποστήριξη.  Όποιος και να είναι ο λόγος που σας φέρνει εδώ, μικρός ή μεγάλος,  στη ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική  τον αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια σοβαρότητα.

Ευτυχώς για όλους μας, οι εποχές όπου το να αναζητήσεις ψυχική βοήθεια ήταν ένα μεγάλο ταμπού τείνουν να παρέλθουν. Το να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού είναι συχνά ένα μεγάλο βήμα. Είναι μια κίνηση με την οποία κάνετε πράξη την ανάγκη που έχουμε όλοι να θέλουμε να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε και να ζήσουμε μια ζωή πιο ξεκάθαρη, πιο ξεκούραστη, πιο ικανοποιητική και με περισσότερο νόημα.

Ως ειδικός ψυχικής υγείας στόχο μου έχω όχι μόνο να σας ακούσω, αλλά να συμβάλω ουσιαστικά στην προσπάθειά σας να προχωρήσετε πιο ξεκάθαρα και άνετα στη ζωή σας και με έναν τρόπο που να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά είσαστε.

Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω από κοντά.

Χριστίνα Ρασιδάκη

Άρθρα

  • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

  • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

  • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Εκδόσεις

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!