Συμβουλευτική Ζευγαριών

Η συμβουλευτική σχέσης είναι για εσάς αν θέλετε να

βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ σας και να εκφράσετε τις ανάγκες σας με τέτοιο τρόπο ώστε να εισακούεστε. Αποσκοπεί στο να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ξανά ο ένας τον άλλον, να νιώσετε ασφαλείς, ήρεμοι και ποθητοί μέσα στη σχέση σας.

Ο ρόλος μου είναι να σας βοηθήσω στον τρόπο που αλληλεπιδράτε και επικοινωνείτε μεταξύ σας, ώστε να εκφράζετε τις ανάγκες σας, αυτές να εισακούονται και επομένως να καταλαβαίνετε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Στόχος μας είναι να έρθετε και πάλι κοντά, να μειωθούν οι συγκρούσεις, να ξεπερνάτε πιο εύκολα όσες προκύπτουν, να νιώσετε πάλι εμπιστοσύνη, αγάπη και νοιάξιμο ο ένας για τον άλλο.

Η προσέγγιση: Είναι κατά βάση προσωποκεντρική (Carl Rogers). Παράλληλα εφαρμόζω το μοντέλο EFCT (Emotionally Focused Couples Therapy), που βασίζεται στις πλέον σύγχρονες έρευνες που αφορούν στους συναισθηματικούς δεσμούς των ενηλίκων. Αυτή τη στιγμή το EFCT θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις στη θεραπεία ζεύγους.

Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων: Η προσέγγισή μας ακολουθεί ένα δομημένο πλαίσιο με αρχή, μέση και τέλος. Το κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικές ανάγκες και η συνεργασία μας θα ανταποκριθεί στη μοναδικότητα και στις ανάγκες της δικής σας σχέσης. Συνεχίζουμε όσο νιώθετε ότι κερδίζετε από τη συνεργασία μας.

Θέματα που συνήθως απασχολούν τα ζευγάρια

  • Τσακωνόμαστε για το τίποτε και συχνά για τα ίδια πράγματα.
  • Καβγαδίζουμε πολύ και πολλές φορές δε θυμάμαι καν για ποιον λόγο ξεκίνησε ο καβγάς μας.
  • Όλο διαμαρτύρομαι, βάζω τις φωνές, αλλά είναι σαν να μιλάω σε τοίχο.
  • Όλο φταίω. Ό,τι και να κάνω δεν είναι ποτέ ούτε αρκετό ούτε σωστό.
  • Δε μιλάω για να αποφύγω τα χειρότερα και για να προστατευτώ.

Συχνές ερωτήσεις

Η συμβουλευτική σχέσεων αφορά μόνο ζευγάρια;
Η συμβουλευτική σχέσεων, εκτός από ζευγάρια, αφορά και σχέσεις φίλων, συγγενών και συνεργατών.

Θα έχουμε δουλειά και διάβασμα για το σπίτι;
Θα σας προτείνω βιβλία που, εφόσον θέλετε να τα διαβάσετε, θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει μεταξύ σας, θα σας ενδυναμώσουν, θα ενισχύσουν την πρόθεσή σας να βελτιώσετε τη σχέση σας και η μεταξύ μας συνεργασία θα γίνει πιο αποδοτική.

Θέλω να «φτιάξετε» τον/τη σύντροφό μου. Είναι δυνατόν;
Εκατοντάδες έρευνες για τις σχέσεις ζευγαριών αποκαλύπτουν ότι οι δυσκολίες προκύπτουν μέσα από μια δυναμική αλληλεπίδρασης η οποία αλληλοτροφοδοτείται και παρασύρει και τους δυο σας, ώστε να δείχνετε τον χειρότερο εαυτό σας. Μέσα από τη συνεργασία μας θα διερευνήσουμε πώς πυροδοτούνται οι αντιδράσεις που σας απομακρύνουν και δηλητηριάζουν τη σχέση σας, με στόχο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε σε διαζύγιο. Είναι αργά;
Εφόσον και οι δύο θέλετε να προσπαθήσετε να τα ξαναβρείτε, η Συμβουλευτική ζεύγους είναι μια επιλογή που αξίζει να λάβετε υπόψη σας.

Άρθρα

  • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

  • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

  • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!