Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Οι ατομικές συνεδρίες είναι για εσάς αν θέλετε να

ξεπεράσετε δυσκολίες, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και εσωτερική ηρεμία, να αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω σας και να ζήσετε τη ζωή σας, νιώθοντας καλά με τον εαυτό σας.

Η επιλογή σωστών συνοδοιπόρων είναι σημαντική για κάθε προσπάθεια.

Ο ρόλος μου είναι να σας ακούσω, να σας γνωρίσω και, μέσα από την κοινή μας εξερεύνηση, να βρούμε απαντήσεις που ανταποκρίνονται στις δικές σας αλήθειες και ανάγκες. Εγώ, άλλοτε επισημαίνοντας, άλλοτε παρατηρώντας και άλλοτε δίνοντας σας πληροφορίες, θα σας βοηθήσω:

• Να διερευνήσετε και να εξωτερικεύσετε σκέψεις και συναισθήματα.
• Να αποκτήσετε γνώσεις που σας ενδυναμώνουν και διευκολύνουν τη ζωή σας.
• Να πάρετε αποφάσεις που σας εκφράζουν πραγματικά.

Θέματα που συνήθως απασχολούν τους πελάτες μου

  • Ψυχικός πόνος και αισθήματα αδικίας που αφορούν σε τωρινές ή και παλαιότερες σχέσεις.
  • Τύψεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αδιέξοδα.
  • Κατάθλιψη, υπερκόπωση, στεναχώρια/θυμός, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, πένθος.
  • Σχέσεις με συνεργάτες, συντρόφους, συγγενείς και παιδιά.
  • Δυσκολίες στην έκφραση και στην επικοινωνία συναισθημάτων, αναγκών, επιθυμιών.
  • Σπουδές, εργασία και καριέρα.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία, πόσο συχνά θα συναντιόμαστε και για πόσο καιρό;
Οι συναντήσεις μας θα διαρκούν μία ώρα και η συχνότητα θα είναι εβδομαδιαία. Όπως κάθε άτομο, έτσι κι εσείς έχετε τις δικές σας ανάγκες και οι συνεδρίες μας στόχο έχουν να ανταποκριθούν σε αυτές. Συνεχίζετε όσο νιώθετε ότι κερδίζετε από τη συνεργασία μας.

Αν ξεκινήσω, θα σας έχω για πάντα ανάγκη;
Η συνεργασία μας στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία σας. Αν με αναζητήσετε στο μέλλον θα είναι από επιλογή και όχι από εξάρτηση.

Δεν πρέπει κανείς να αντεπεξέρχεται μόνος του;
Η πεποίθηση ότι κανείς πρέπει να αντεπεξέρχεται μόνος του έχει αποδειχθεί βλαβερή και λανθασμένη. Σύγχρονες έρευνες αποκαλύπτουν ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο στη ζωή μας για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Ορισμένες φορές αυτό το υποστηρικτικό πλαίσιο είναι οι δικοί μας άνθρωποι, άλλες φορές είναι οι ειδικοί της ψυχικής υγείας και άλλες και οι δύο. Η επιλογή, δικιά μας.

Τι εμπειρία έχετε στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία;
Ασκώ το επάγγελμά μου από το 1995 και έχω συντροφεύσει δεκάδες πελάτες όλων των ηλικιών σε σημαντικά περάσματα της ζωής τους. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία, με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές, και είμαι έγκριτο μέλος αναγνωρισμένων συλλόγων και οργανισμών (ΕΕΣ, EACP, EΠΒΕ). Από το πέρας των σπουδών μου μέχρι και σήμερα συμμετέχω σε σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, ώστε να είμαι πάντα ενήμερη για τις εξελίξεις στον τομέα μας και να παρέχω ό,τι μπορώ καλύτερο στους πελάτες μου.

Ποια είναι η προσέγγισή σας;
Είμαι προσωποκεντρική θεραπεύτρια (Carl Rogers). Η προσωποκεντρική προσέγγιση είναι από τις πιο διαδεδομένες. Υποστηρίζει ότι όλοι γεννιόμαστε με πλούσιο δυναμικό και ικανότητες που μπορούμε να αναπτύξουμε μέσα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Η τάση μας για αυτοπραγμάτωση είναι έμφυτη, όπως και η ανάγκη μας να έχουμε γύρω μας άτομα που πραγματικά νοιάζονται για εμάς. Όταν σε αυτούς τους τομείς δυσκολευόμαστε, νιώθουμε δυστυχισμένοι ή και μπλοκαρισμένοι και τα συναισθήματα αυτά έχουν συχνά οργανικό αντίκτυπο. Οι παρεμβάσεις μου περιλαμβάνουν γνωρίσματα των νευροεπιστημών και των σύγχρονων θεραπευτικών προσεγγίσεων και αποσκοπούν στο να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας, να εκφράσετε τις δυνατότητές σας και να ζήσετε καλύτερα στο περιβάλλον σας.

Ψυχοθεραπεία ή Συμβουλευτική; Ποια η διαφορά;
Αν και οι γνώμες διίστανται, γενικά υποστηρίζεται ότι η Συμβουλευτική έχει πιο συγκεκριμένους στόχους και μικρότερη διάρκεια, ενώ η Ψυχοθεραπεία είναι πιο σύνθετη και διαρκεί περισσότερο.

Άρθρα

  • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

  • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

  • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!