Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία – Θεραπεία τραύματος

Οι ατομικές συνεδρίες είναι για εσάς αν θέλετε…

… να αφήστε πίσω το παρελθόν, να επουλώσετε τραυματικά βιώματα,  να ξεπεράσετε δυσκολίες,  να ανακτίσετε το κέφι, την ενέργειά σας και την εσωτερική ηρεμία. Να έχετε ουσιαστικές  σχέσεις με τους γύρω σας και να ζήσετε τη ζωή σας νιώθοντας καλά με τον εαυτό σας.

Η επιλογή σωστών συνοδοιπόρων είναι σημαντική για κάθε προσπάθεια.

Ο ρόλος μου είναι μέσα από την κοινή μας εξερεύνηση, να βρούμε απαντήσεις που ανταποκρίνονται στις δικές σας αλήθειες και ανάγκες. Εγώ, άλλοτε επισημαίνοντας, άλλοτε παρατηρώντας και άλλοτε δίνοντας σας πληροφορίες, θα σας βοηθήσω:

• Να διερευνήσετε και να εξωτερικεύσετε σκέψεις και συναισθήματα.
• Να αποκτήσετε γνώσεις που σας ενδυναμώνουν και διευκολύνουν τη ζωή σας.
• Να πάρετε αποφάσεις που σας εκφράζουν πραγματικά.

Τι είναι & Τι δεν είναι η ψυχοθεραπεία

Τα ‘δεν’ της ψυχοθεραπείας:

 • δεν έχει να κάνει με το να ψυχαλύεται κανείς στον αιώνα τον άπαντα
 • δεν έχει να κάνει με το να κλαίει κανείς του μοίρα του
 • δεν έχει να κάνει με συνεχή αναμόχλευση του παρελθόντος
 • δεν είναι δεκανίκι

Η ψυχοθεραπεία είναι…

 • μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης
 • μια εξερεύνηση με τόλμη και δημιουργική διάθεση
 • μια πολύ ανρθώπινη διαδρομή ανακάλυψης με σωστή υποστήριξη
 • μια εμπειρία που σε βοηθά να καταλάβεις τα μηνύματα που σου στέλνει το σώμα
 • ένας δρόμος ανάκτησης της ζωτικής ενέργειας και του ελέγχου της ζωής

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία, πόσο συχνά θα συναντιόμαστε και για πόσο καιρό;
Οι συναντήσεις μας θα διαρκούν μία ώρα και η συχνότητα θα είναι εβδομαδιαία. Όπως κάθε άτομο, έτσι κι εσείς έχετε τις δικές σας ανάγκες και οι συνεδρίες μας στόχο έχουν να ανταποκριθούν σε αυτές. Συνεχίζετε όσο νιώθετε ότι κερδίζετε από τη συνεργασία μας.

Τι εμπειρία έχετε στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία;
Ασκώ το επάγγελμά μου από το 1995 και έχω συντροφεύσει δεκάδες πελάτες όλων των ηλικιών σε σημαντικά περάσματα της ζωής τους. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία, με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές, και είμαι έγκριτο μέλος αναγνωρισμένων συλλόγων και οργανισμών (ΕΕΣ, EACP, EΠΒΕ). Από το πέρας των σπουδών μου μέχρι και σήμερα συμμετέχω σε σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, ώστε να είμαι πάντα ενήμερη για τις εξελίξεις στον τομέα μας και να παρέχω ό,τι μπορώ καλύτερο στους πελάτες μου.

Ποια είναι η προσέγγισή σας;
Είμαι προσωποκεντρική θεραπεύτρια (Carl Rogers). Η προσωποκεντρική προσέγγιση είναι από τις πιο διαδεδομένες. Υποστηρίζει ότι όλοι γεννιόμαστε με πλούσιο δυναμικό και ικανότητες που μπορούμε να αναπτύξουμε μέσα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Η τάση μας για αυτοπραγμάτωση είναι έμφυτη, όπως και η ανάγκη μας να έχουμε γύρω μας άτομα που πραγματικά νοιάζονται για εμάς. Όταν σε αυτούς τους τομείς δυσκολευόμαστε, νιώθουμε δυστυχισμένοι ή και μπλοκαρισμένοι και τα συναισθήματα αυτά έχουν συχνά οργανικό αντίκτυπο. Οι παρεμβάσεις μου περιλαμβάνουν γνωρίσματα των νευροεπιστημών και των σύγχρονων θεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως της AEDP (Accelerated Emotional Dynamic Psychotherapy),  και αποσκοπούν στο να νιώσετε καλύτερα και να ααναπτύξετε τις δυνατότητές προχωρώντας στη ζωή.

Τι είναι το τραύμα και ποιά είναι η ανάλογη κατάρτησή σας; 

Το τραύμα αφορά σε ένα πολύ βίαιο γεγονός, (πχ: ένα ατύχημα), ή μια πολύ άσχημη κατάσταση με διάρκεια(πχ: παιδική κακοποίηση), που έχει σαν αποτέλεσμα τώρα στη ζωή μας να νιώθουμε ανήμποροι να ανταπεξέλθουμε, γιατί μας κατακλύζει με εικόνες και συναισθήματα ή  γιατί αναισθητοποιεί  τον εσωτερικό μας κόσμο με αποτέλεσμα να νιώθουμε θεατές της ζωής. Ωστόσο, το τραύμα μπορεί να αφορά σε κάτι που μας πλήγωσε πολύ βαθιά, ίσως και σε ανύποπτο χρόνο και που μας κρατά πίσω στή ζωή. Η κατάρτισή μου περιλαμβάνει τη προσέγγιση AEDP (Accelerated Emotional Dynamic Psychotherapy), μιας από τις σύχρονες μεθόδους με εξαιρετικά αποτελέσματα στο ψυχικό τραύμα και το μετα-τραυματικό στρες.  Βασίζεται μετεαξύ άλλων, στις νευροεπιστήμες, σε έρευνες που αφορούν στη πλαστικότητα του εγκεφάλου, προκειμένου να ξεπεραστεί  αποτελεσματικά το τραύμα.

Αν ξεκινήσω, θα σας έχω για πάντα ανάγκη; Δεν πρέπει να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας;
Η συνεργασία μας στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία σας. Αν με αναζητήσετε στο μέλλον θα είναι από επιλογή και όχι από εξάρτηση.  Η πεποίθηση ότι κανείς πρέπει πάντα να αντεπεξέρχεται μόνος του έχει αποδειχθεί βλαβερή και λανθασμένη. Σύγχρονες έρευνες αποκαλύπτουν ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο στη ζωή μας για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Ορισμένες φορές αυτό το υποστηρικτικό πλαίσιο είναι οι δικοί μας άνθρωποι, άλλες φορές είναι οι ειδικοί της ψυχικής υγείας και άλλες και οι δύο.  Η συνεργασία μας στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία σας. Αν με αναζητήσετε στο μέλλον θα είναι από επιλογή και όχι από εξάρτηση.

Ψυχοθεραπεία ή Συμβουλευτική; Ποια η διαφορά;
Αν και οι γνώμες διίστανται, γενικά υποστηρίζεται ότι η Συμβουλευτική έχει πιο συγκεκριμένους στόχους και μικρότερη διάρκεια, ενώ η Ψυχοθεραπεία είναι πιο σύνθετη και διαρκεί περισσότερο.

Άρθρα

 • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

 • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

 • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!