Συμβουλευτική γονέων

Νιώθετε προβληματισμένοι;

Νιώθετε πελαγωμένοι, ότι μερικές φορές φτάνετε στα όριά σας ή και τα ξεπερνάτε; Είναι φυσικό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να μεγαλώνεις ένα παιδί ή δύο ή και περισσότερα. Σε αυτή τη διαδρομή με τα παιδιά μας, τη γεμάτη περιπέτειες και απρόοπτα, υπάρχουν στιγμές που όλοι οι γονείς έχουμε ανάγκη τον σωστό σύμμαχο.

Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί!

Ο ρόλος μου είναι να σας ακούσω, να σας πληροφορήσω και να σας καθοδηγήσω, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της δικής σας οικογένειας. Στόχος της συνεργασίας μας είναι να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια όμορφη σχέση με τα παιδιά σας.

Θέματα που συνήθως απασχολούν τους γονείς

  • Ξεσπάσματα, Καμώματα, Ανυπακοή, Επιθετικότητα
  • Ακατανόητες συναισθηματικές αντιδράσεις και συμπεριφορές
  • Ηλεκτρονικά, Διαδίκτυο, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Σχολική απόδοση και Μελέτη
  • Εκφοβισμός, Πειράγματα και Κοροϊδίες
  • Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
  • Απώλειες και Διαζύγιο.

Συχνές ερωτήσεις

Θα έχουμε μαζί μας και το παιδί;
Στις συναντήσεις μας δεν θα παρευρίσκεται το παιδί σας, γιατί ως γονείς και με την κατάλληλη καθοδήγηση και πληροφόρηση μπορείτε να κάνετε πολλά.

Πρέπει να ερχόμαστε και οι δύο γονείς;
Είναι καλύτερο να είστε και οι δύο, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Τι εμπειρία έχετε στη Συμβουλευτική γονέων;
Πέραν των σπουδών μου και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μου σε θέματα σχέσεων, εργάζομαι ως σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών από το 2000. Είμαι από τους πιο έμπειρους εκπαιδευτές στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) και έχω δημιουργήσει το πρόγραμμα 3Step, που βοηθά τους ενηλίκες στη σωστή επικοινωνία με τα παιδιά κατά τις δύσκολες στιγμές – Το ανάλογο βιβλίο μου 3Step:  Αποτελεσματική επικοινωνία με παιδιά και μαθητές, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχω διεξαγάγει δεκάδες ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια γονέων και είμαι αρθρογράφος σε θέματα ανατροφής, για περισσότερα από 15 χρόνια. Είμαι μητέρα δύο παιδιών.

3step

Σεμινάρια

Το 3Step είναι μια πρωτοποριακή ταχύρρυθμη μέθοδος που σας βοηθά στα δύσκολα να παιδαγωγείτε και να ενδυναμώνετε σωστά τα παιδιά σας. Λίγες ώρες εκπαίδευσης σας δίνουν έναν ξεκάθαρο τρόπο προσέγγισης για το πώς να αναπτύξετε το θάρρος, την ενσυναίσθηση, τον αλτρουισμό και την κρίση των παιδιών σας προστατεύοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη μεταξύ σας σχέση.
Επιπλέον, το 3Step βοηθά εσάς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς –τους σημαντικούς ενήλικες στη ζωή των παιδιών και των μαθητών, αντίστοιχα– να συνεργάζεστε προς όφελός τους, παρακάμπτοντας τις δυσκολίες που συχνά επιβαρύνουν τη μεταξύ σας επικοινωνία και συνεργασία. Διδάσκοντάς σας το 3Step θα έχω τη χαρά να σας δείξω ότι ακόμα και στα δύσκολα κρύβονται πολύτιμες ευκαιρίες για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων μαζί τους.

Άρθρα

  • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

  • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

  • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!