Ομιλίες

Προς Γονείς & Εκπαιδευτικούς

Ενδιαφέρεστε μια ζωντανή και άμεση ομιλία στο σχολείο σας ή την κοινότητα σας; Θέλετε οι συμμετέχοντες να πάρουν πληροφορίες αλλά και να μοιραστούν προβληματισμούς, εμπειρίες και ερωτήματα;

Αν ναι, τότε διαλέξετε από τις παρακάτω προτάσεις ή και να επικοινωνήσετε μαζί μου για όποιο άλλο θέμα θα σας ενδιέφερε και αφορά τη σχέση μας με τα παιδιά ή τους μαθητές μας.

Όλες μου οι ομιλίες είναι διαδραστικές προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του εκάστοτε κοινού και ταυτόχρονα παρέχουν πληροφορίες που επιμορφώνουν και ενδυναμώνουν. Η διάρκειά τους 1 ½ ώρα.

Η Σχολή Γονέων στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ξεκινά τη νέα της χρονιά με ενδιαφέρουσες, ενδυναμωτικές, εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές ομιλίες. Μέχρι την άνοιξη θα δούμε τα νήπια από κοντά και θα ολοκληρώσουμε με μια αποκαλυπτική αλλά και ελπιδοφόρα συνάντηση που αφορά τη ζωή με τους εφήβους.

 • Πάω σχολείο! Από το νηπιαγωγείο στην Α΄ Δημοτικού
 • Πειράγματα, Κοροϊδίες, Εκφοβισμός: Πρόληψη & Αντιμετώπιση
 • Παιχνίδια, Δώρα, Ηλεκτρονικά: Τιθασεύστε τα!
 • Αδελφικοί «σκοτωμοί» – Φιλίες «με δόντια»
 • Πειθαρχήστε τα παιδιά σας χωρίς να τα… τσακίσετε
 • Σεξ:  Τι και πόσα λέμε σε παιδιά από 4-12 ετών
 • Από το δημοτικό στο γυμνάσιο: Κάθε τέλος και μια αρχή
 • Εφηβεία είναι και φαίνεται!
 • Έρωτας & Εφηβεία: Προετοιμάστε και πλαισιώστε σωστά το παιδί σας
 • Κόρες στην εφηβεία Α΄
 • Κόρες στην εφηβεία Β΄
 • Ευτυχισμένο ζευγάρι – Ευτυχισμένα παιδιά

Πάω σχολείο! Από το νηπιαγωγείο στην Α΄ Δημοτικού

Τι χρειάζεται για μια ομαλή προσαρμογή; Πώς προετοιμάζουμε το παιδί μας για την πρώτη του χρονιά στο σχολείο; Τι στάση κρατάμε ως προς τα μαθήματα, το διάβασμα, τις δραστηριότητες, τις φιλίες και τις εντάσεις με τους συμμαθητές; Η ομιλία αυτή σας προσφέρει εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και θα σας ενδυναμώσει, ώστε να παρέχετε τη σωστή πλαισίωση και υποστήριξη στο παιδί σας για την πρώτη χρονιά του στο σχολείο.

Πειράγματα, Κοροϊδίες, Εκφοβισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς/εκπαιδευτικοί.

Μια ενδυναμωτική διαδραστική συνάντηση που θα σας λύσει απορίες και θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τις πιο ακανθώδεις πλευρές των σχέσεων των παιδιών μας. Στη συνάντησή μας θα μάθετε χειροπιαστούς τρόπους αντιμετώπισης διάφορων δύσκολων καταστάσεων, προκειμένου στα δύσκολα να κινητοποιείτε, να ενδυναμώνετε και να διαπαιδαγωγείτε σωστά τα παιδιά σας. Επίσης θα μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με άλλους ενήλικες (εκπαιδευτικούς και άλλους γονείς) όσον αφορά δυσάρεστα θέματα που προκύπτουν κατά τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών.

Παιχνίδια, Δώρα, Ηλεκτρονικά: Τιθασεύστε τα!

Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας; Ποια οξύνουν την ευφυΐα του και ποια είναι πεταμένα λεφτά; Πόσα παιχνίδια μπορεί ιδανικά να έχει ένα παιδικό δωμάτιο και τι είδους παιχνίδια είναι αυτά; Πώς τιθασεύουμε τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τα λιγότερα δράματα και κλάματα; Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συνάντηση για γονείς που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση για να μεγαλώσουν καλά τα παιδιά τους.

Αδελφικοί «σκοτωμοί» – Φιλίες «με δόντια»

Κάνετε τον διαμεσολαβητή, τον δικαστή, τον ψυχολόγο, τον δάσκαλο, τον διαιτητή στους καβγάδες των παιδιών σας; Είστε συχνά στη θέση να ψάχνετε να βρείτε ποιος φταίει και πώς ξεκίνησε ο καβγάς και άκρη να μη βγάζετε;
Αναρωτιέστε πότε και πώς πρέπει να παρεμβαίνετε στις διαμάχες και πότε να αφήνετε τα παιδιά να βρίσκουν μόνα τους την άκρη; Όταν οι φιλίες στο σχολείο δυσκολεύουν αναστατώνεστε κι εσείς μαζί με το παιδί σας ή θυμώνετε με τη συμπεριφορά του; Αν ναι, τότε αυτή η διαδραστική συνάντηση θα σας διαφωτίσει και θα σας καθοδηγήσει για το πώς να επικοινωνείτε καλύτερα με τα παιδιά σας, ώστε να αναπτύξουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες καθώς και ψυχική ανθεκτικότητα.

Σεξ: Τι και πόσα λέμε σε παιδιά από 4-12 ετών

Σε ένα κόσμο γεμάτο σεξουαλικά σύμβολα και σεξουαλικά υπονοούμενα τα παιδιά πρέπει να έχουν σωστή πληροφόρηση.  Σε ένα καταναλωτικό κόσμο που σεξουαλικοποιεί παιδιά όλο και μικρότερων ηλικιών για να αυξήσει τις πωλήσεις τα παιδιά δεν μπορεί να ζουν στην άγνοια.  Σε μια κοινωνία που όλα μοιάζουν να επιτρέπονται τα παιδιά θέλουν σταθερή καθοδήγηση για να είναι ασφαλή.  Η ομιλία αυτή θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, θα σας προτείνει τρόπους να μιλήσετε και βιβλία για να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Πειθαρχήστε τα παιδιά σας χωρίς να τα… τσακίσετε

Η συνάντηση αυτή θα ρίξει φως στο γιατί τα παιδιά φέρονται ανάρμοστα. Θα σας αποκαλύψει με απλά λόγια μερικά βασικά μυστικά του παιδικού εγκεφάλου και θα σας καθοδηγήσει για το πώς να αποφεύγετε τις ρήξεις και τις εντάσεις.
Επίσης, θα λάβετε χειροπιαστές οδηγίες για το πώς να επικοινωνείτε με αποτελεσματικό τρόπο στα δύσκολα ώστε σωστά να αποφεύγονται οι τιμωρίες και άλλα δυσάρεστα. Θα ακούσετε πώς να επικοινωνείτε ώστε να αναπτύσσεται η κρίση, το ήθος, το φιλότιμο του παιδιού σας, διατηρώντας συγχρόνως μια ζεστή και ουσιαστική σχέση μεταξύ σας.

Από το δημοτικό στο γυμνάσιο: Κάθε τέλος και μια αρχή

Η ομιλία αυτή θα σας καθοδηγήσει και θα σας ενδυναμώσει ώστε να παρέχετε τη σωστή πλαισίωση και υποστήριξη στο παιδί σας κατά την πρώτη χρονιά του στο γυμνάσιο. Θα θίξουμε θέματα όπως το διάβασμα, οι φίλοι, τα κινητά, το διαδίκτυο και άλλα πολλά. Στόχος, το θετικό ξεκίνημα μιας διαδρομής, στο τέλος της οποίας το παιδί σας θα είναι ο νεαρός ενήλικας που θα καμαρώνετε.

Εφηβεία είναι και φαίνεται!

Βρίσκεστε συχνά στη θέση να θαυμάζετε το εφηβάκι σας για την τόσο ώριμη σκέψη του και αμέσως μετά να τραβάτε τα μαλλιά σας με την αδιαφορία, την ακαταστασία, την απροσεξία, την αντιδραστικότητα στη συμπεριφορά του; Κουράζεστε να επαναλαμβάνετε όλο τα ίδια και τα ίδια και να αναρωτιέστε πόση αυστηρότητα ή διαλλακτικότητα χρειάζεται για να έχετε την ηρεμία σας; Αυτή η συνάντηση θα σας μεταφέρει εμπεριστατωμένες πληροφορίες και γνώσεις από τις νευροεπιστήμες και τη ψυχολογία που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα το παιδί σας και να το αντιμετωπίσετε σωστά, όσον αφορά διάφορα καυτά θέματα: διάβασμα, ηλεκτρονικά, φίλοι, διατροφή, ποτά, ουσίες και σεξ.

Έρωτας & Εφηβεία: Προετοιμάστε και πλαισιώστε σωστά το παιδί σας

Η συνάντηση αυτή θα σας καθοδηγήσει για το πώς να αναφέρεστε σε θέματα σεξουαλικότητας και πώς να προετοιμάσετε σωστά το έδαφος για μια υγιή και ασφαλή συσχέτιση του παιδιού σας με τον εαυτό του και με άλλους σε θέματα ερωτικά. Θα ακούσετε για το sexting, τις ακατάλληλα ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και για την ασφαλή επικοινωνία στα μέσα μαζικής δικτύωσης, καθώς και πώς να διδάξετε τους ασφαλείς κανόνες πλοήγησης στο διαδίκτυο. Θα ακούσετε για το πώς ανταποκρινόμαστε στα παιδιά στα πρώτα τους σκιρτήματα και πώς τα στηρίζουμε στις τυχόν απογοητεύσεις τους.

Κόρες στην εφηβεία Α΄

Μια αποκαλυπτική ομιλία για τα σημαντικά στάδια μετάβασης των κοριτσιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση που θα μετατρέψουν την έφηβη κόρη σας σε μια νεαρή γυναίκα που θα καμαρώνετε. Εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, σαφείς και προσγειωμένες προτάσεις, πρακτικές οδηγίες που προστατεύουν και ενισχύουν τη σχέση της με τον μεγαλύτερο σύμμαχό της: εσάς. Μερικά θέματα που θα θίξουμε: Παιδική ηλικία, γεια σου για πάντα! Νεύρα, εκρήξεις, αναίδεια και ύφος. Κάτω οι γονείς – Οι παρέες πάνω απ’ όλα! Σχολείο και διάβασμα – Μέλλον και σπουδές.

Κόρες στην εφηβεία Β΄

Μια ομιλία που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον σημερινό κόσμο των έφηβων κοριτσιών. Ένας κόσμος αρκετά διαφορετικός από εκείνον όπου μεγαλώσαμε εμείς, αλλά και ένας κόσμος όπου και οι ίδιοι καλούμαστε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Η κουβέντα θα μας δώσει την ευκαιρία να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, να πληροφορηθούμε για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων, αλλά και να καθοδηγηθούμε για μια σωστή και γεμάτη αγάπη επικοινωνία με τις κόρες μας. Μερικά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν: Ύπνος και διατροφή, σεξουαλικότητα και σχέσεις, διαδίκτυο και πάσης φύσεως οθόνες, ποτά και ναρκωτικά.

Ευτυχισμένο ζευγάρι – Ευτυχισμένα παιδιά

Και ξαφνικά από δύο γίνατε τρεις, ίσως και τέσσερις ή… και παραπάνω. Μεγάλη η χαρά, πολλές όμως οι προκλήσεις που μπορούν να σας φτάνουν στα όριά σας. Η συνάντηση αυτή σας βοηθά να αποφεύγετε πολλές παγίδες. Σας φέρνει πιο κοντά, σας βοηθά να εκφράζετε τις ανάγκες σας και να τις επικοινωνείτε με τέτοιον τρόπο ώστε να εισακούεστε. Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με πολλά στοιχεία από ό,τι πιο σύγχρονο στη συμβουλευτική των ζευγαριών. Μια συνάντηση για το πώς κρατάμε την αγάπη στη σχέση μας, παρά την κούραση και τις απαιτήσεις του γονεϊκού μας ρόλου.

Άρθρα

 • Πρόσφατα στους χώρους εργασίας παρατηρείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο: Εργαζόμενοι σε νεαρή ηλικία εκπλήσσονται δυσάρεστα, αναστατώνονται και θυμώνουν όταν δεν παίρνουν την αναγνώριση και επιβράβευση που πιστεύουν ότι δικαιούνται. Κλονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστοί έναντι των άλλων, ότι η ζωή τούς......

 • Θεραπευτικό ημερολόγιο Το να κρατά κανείς ημερολόγιο μη σας φαίνεται ντεμοντέ. Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, το ημερολόγιο έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα. Γίνεται έμπιστος και επιστήθιος φίλος, στήριγμα και λιμάνι στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, ψυχαναλυτής, μάρτυρας των εμπειριών και των......

 • Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως bullying, ενδημεί σε κάποιον βαθμό σε όλα τα σχολεία. Συμβαίνει τις περισσότερες φορές συγκαλυμμένα και συνήθως, για ευνόητους λόγους, μακριά από ενήλικες. Αν και ορισμένα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο bullying λόγω του ότι διαφέρουν, οποιοδήποτε παιδί μπορεί να......

Φόρμα Επικοινωνίας

μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα. Θα απαντήσω στο μήνυμα σας το συντομότερο δυνατό!